Pizza weekend

 Het weekend van 14 en 15 oktober waren we één nachtje kinderloos en dus zijn we gaan uitwaaien aan de kust, meerbepaald in Westende.

Vrijdagavond aten we er pizza in Pizzeria Caprini, vlak bij waar we logeerden. De pizzaiola stond vooraan aan de houtoven de pizza's te beleggen, dus dat trok ons wel aan. De bediening was vlot en vriendelijk. Onze pizza's (Frutti di mare en Salmone) waren uitstekend belegd: lekker tomatenpulp, dun bedekt met mozzarella en dan de andere ingredienten. Qua smaak was dat heel uitgebalanceerd en net wat ik verwacht van een pizza. Spijtig genoeg was de deeg wat plat: niks knapperig, en weinig opbolling. Jammer, want anders waren ze perfect geweest.

Zaterdagmiddag waren we in Oostende op weg naar huis, en aten we 's middags in onz geliefde restaurant Bistrot 't Zeezotje. Ook daar bestelde ik een pizza Pizza Scampi e calamari. De saus was gemaakt van tomaten, parika, champignons en was veel te dik belegd waardoor de smaak van de ingredienten die er op lagen helemaal in het niet viel. Er bleef smaak van champignons en paprika hangen met een kleine toets van zeevruchten maar zonder de umai van tomaten. Ook dreef het beleg daardoor wat van de pizzabodem. De deeg was wel OK en ook de kaas niet te dik belegd.

's Avonds waren we met de jongens thuisgekomen, en zijn we Pizza in Leuven gaan eten in de Casa Mia, die een generatie geleden werd uitgebaat door een kleine Italiaan en zijn kinderen en waar wij toen regelmatig over de vloer kwamen. We bestelden een Mamma Mia en een Mediterrano en een salami. De bediening was snel en vriendelijk. De mamma mia (pikante) saus was weer een gemengde groenten saus waar de smaak van tomaten in verloren ging. De deeg was ook maar middelmatig. Volgende keer gaan we ergens anders pizza eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten