Na jaren uitproberen met allerlei ovenplaten en bakvormen, vond ik dat het beste resultaat geleverd werd door professionele blauwstalen bakblikken die een egale warmteverdeling garanderen. De pizzabodem komt er altijd mooi krokant uit.
Wanneer je ze voor en na gebruik met olie bestrijkt, dan zijn ze ook gemakkelijk proper te houden. De pizza dun beleggen en maar tot op 1cm van de rand helpt ook natuurlijk. Voor dikker beleg en wanneer je werkt met slagroom in plaats van tomatensaus, kan je ook een randje aan de pizza voorzien wanneer je met een blik werkt.
Voor een online bestelling bij OnsStopHoreca.be van 10 pizzablikken van 30cm diameter betaalde ik met transport en BTW inbegrepen een dikke 7 euro per blik, daarvoor vind je ze niet in een winkel.
Na het bakken leg ik de pizza's op een snij-/pizzaplank uit rubberhout met 33 cm diameter, gekocht bij Dille en Kamille, snij ik ze in 8 stukken, gaan ze zo te tafel op waar ieder een stuk naar believen kan nemen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten